Pagina's

vrijdag 25 mei 2012

> 21 graden Celsius drankjes

Jaaaaaa, de zon laat zich eindelijk goed zien! Tijd voor loungen in de zon, boek erbij, Jack Johnson op de achtergrond en een heerlijk verfrissend zomerdrankje. Ook leuk om te serveren tijdens een feestje. Mijn favorieten:


Gentle sea breeze


- geschaafd ijs
- 1 deel cranberrysap
- 1 deel grapefruitsap
- ijsblokjes
- takje munt

Doe een kop geschaafd ijs in een keukenmachine of cocktailshaker. Voeg de sappen toe en mix tot een schuimig mengsel ontstaat. Schenk het in een glas en voeg 2 ijsblokjes toe. Serveer met een takje munt.Red grape soda


- 1 kop rode druiven zonder pit
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel honing
- 1/2 kop bruisend water

Pureer de druiven in een keukenmachine/blender. Zeef het boven een kom en druk met een vork goed aan om alle sap uit de druiven te krijgen. Voeg het citroensap en de honing toe en roer totdat alle honing is opgelost. Voeg als laatste het bruisende water toe.Watermelon slushie


- 2 koppen watermeloen
- 1/2 kop granaatappelsap
- 1/2 kop ijsblokjes

Heel makkelijk: alles tegelijk in de blender en klaar.

Enjoy!

vrijdag 18 mei 2012

10 Tips voor meer dankbaarheid in je leven

Oprechte gevoelens van dankbaarheid en waardering voor al het goede in je leven maakt je een gelukkiger mens. Het zorgt voor een optimistische kijk op het leven, werkt stressverlagend en helpt je door moeilijke tijden heen. Maar hoe zorg je voor meer dankbaarheid in je leven?

1) Vergelijk jezelf niet met anderen
Misschien wel dè sleutel tot ongeluk. Er is altijd wel iemand rijker, mooier, slanker, succesvoller. Stop! Kijk eens naar wat je hebt en waardeer het. Je gezondheid, vrienden die altijd voor je klaarstaan, toegang tot onderwijs, noem maar op. Als je goed nadenkt is er zo ontzettend veel om dankbaar voor te zijn.

2) Geniet van simpele dingen
De zon die op je huid schijnt, lammetjes in de wei, het ruisen van de zee. Wees je bewust van alle schoonheid die de natuur jou geeft. Gebruik je zintuigen: voel, proef, zie, hoor en ruik.

3) Geen plus zonder min
Denk eens terug aan een zware tijd in je leven en bedenk hoe je daar doorheen bent gekomen, hoeveel beter het nu is en wat je ervan hebt geleerd.

4) Houd een dankbaarheidsdagboek bij
Noteer iedere avond voor het slapen gaan 3 dingen waarvoor je dankbaar bent die dag.

5) Leg een eed af
Het verhoogt de kans dat je je dankbaarheid ook daadwerkelijk uitoefent. Je gelofte kan zo simpel zijn als: ik ben dankbaar. Print het uit en plak het ergens op zodat je er dagelijks aan herinnerd wordt. Iedere keer als je het leest, worden de dankbaarheidsgevoelens getriggerd.

6) Geef
Geven legt de nadruk op wat je hebt. Ontvangen is het tegenovergestelde hiervan. Dat gaat uit van wat je niet hebt.

7) Omring jezelf met positieve mensen
Het is een stuk makkelijker om dankbaar te zijn als iedereen om je heen dat ook is.

8) Buig je frustratie om
Misschien wel het lastigste punt. Bijvoorbeeld: de trein is vertraagd, dus geeft het mij de kans om..... een mindfulness oefening te doen, nog een extra nummer te luisteren, mensen te bestuderen, een extra hoofdstuk in mijn boek te lezen, etc.

9) Spreek het uit
Men kan niet in je hoofd kijken. Laat de mensen die jou dierbaar zijn weten dat je blij met hen in je leven bent.

10) Programmeer jezelf
Ik ben een tevreden mens, ik ben dankbaar voor..., dank je wel.

Let us rise up and be thankful; for if we didn't learn a lot today, at least we learned a little, and if we didn't learn a little, at least we didn't get sick, and if we got sick, at least we didn't die; so, let us all be thankfull. (Boeddha)

vrijdag 11 mei 2012

Amsterdam, Amsterdam

Het is zondagochtend. We vertrekken naar Amsterdam. Het is wat fris voor de tijd van het jaar, maar het is droog en de hemel is mooi diepblauw gekleurd met van die typisch Hollandsche wolkenpartijen. Het is nog vroeg, we kunnen vlot doorrijden en zijn snel op de plaats van bestemming.

We zijn op zoek naar een leuke plek om thee te drinken en verwonderen ons al lopende over de prachtige gevels en... alle toeristen. Wat zijn het er veel en wat maakt dat toch het (positieve) verschil met alle andere mooie steden in Nederland. Groepen jongeren die er bleek en brak uitzien na een weekend feesten, verliefde stelletjes, Amerikanen op grote witte sportschoenen, wildgebarende Italianen. Die internationale vibe geeft je het gevoel onderdeel te zijn van een groter geheel. Na de thee vervolgen we onze weg richting Het Rembrandthuis en genieten we vooral ook van de route ernaartoe.
We schieten totaal niet op en blijven maar mooie plaatjes schieten. Maar dat is ok, we hebben alle tijd. Lekker slenteren en onthaasten, genieten van het nu.


We komen aan bij café restaurant Orff en eten een goed belegd broodje. Orff is gesitueerd onder de beroemde Theaterschool hetgeen je terugziet in de aankleding.


Eindelijk dan, Het Rembrandthuis. Hier heeft de beroemde schilder gewoond en gewerkt tussen 1639 en 1658.Leuk en leerzaam om te zien hoe het er in die tijd aan toeging. Zo sliep men bijvoorbeeld in een bedstee. Een benauwde en kleine ruimte. Klein omdat men in die tijd nog dacht dat liggend slapen je dood kon betekenen. Men sliep dus rechtop....

Rembrandt verzamelde ook veel. Rariteiten uit andere landen, opgezette dieren, werkelijk van alles. Voor die tijd heel bijzonder om dat te kunnen bezitten. Van boeken hield hij ook. En wat had ik er graag doorheen gebladerd. Ze zien er zo mooi uit. De omslag, de grootte. Ben zo benieuwd naar wat er allemaal instaat.


Een zelfportret van de meester en ander werk.
Na het bezoek aan het museum komen we aan bij café De Jaren voor een kopje thee. En heel toevallig blijkt Rembrandt hier ook gewoond te hebben. Van 1635 tot 1637. Dat wisten we vooraf niet!We wandelen nog wat door Amsterdam en willen eigenlijk nog naar het Anne Frank Huis, maar daar staat zo'n rij dat we dat voor een volgende keer bewaren.


We sluiten deze geweldige dag af bij restaurant Fifteen. Naar het idee van Jamie Oliver die met dit concept kansarme jongeren een kans op een betere toekomst biedt. Er is een fijne bediening en de wijn smaakt goed.


 Bedankt Amsterdam, tot de volgende keer!
zaterdag 5 mei 2012

Onderweg zijn

Mijn Twitter bio (WSchneijderberg) bevat o.a. de volgende woorden: onderweg zijn. Als er iets op mij slaat, is dat het wel.


Onderweg zijn in de letterlijke zin betekent voor mij in de trein/bus/auto naar buiten kijken en mij dagelijks verwonderen over alles waaraan je voorbij raast. Mooie blauwe luchten, grillige wolkenpartijen, uitgestrekte weidevelden, rivieren, zwanenechtparen, roofvogels op hekjes, fantaseren over de mensen die wonen in de huizen die je ziet. Reizen door andere landen is helemaal een feest. Door het raampje de lucht proeven en kijken naar het veranderende landschap, je voorstellen hoe het zou zijn om daar te wonen. Er is altijd wel iets om je fantasie mee te voeden.

In de figuurlijke zin staat onderweg zijn voor ontwikkeling, leren en nieuwsgierigheid. Ik kan niet zonder. Leren en ontwikkelen is een bewuste rode draad in mijn leven. Als ik voor mijn gevoel te lang "stil sta", word ik onrustig. Ik moet daarbij wel vermelden dat ik meer een generalist dan een specialist ben. Ik wil van alles een beetje weten en dan weer door. Goed voor je algemene kennis en erg handig tijdens quizzen ;-).

In het verleden ben ik door mijn wil om te blijven leren nogal eens van baan veranderd. Gelukkig voor mijzelf en iedereen om mij heen, heb ik daarin tegenwoordig de juiste balans weten te vinden. Naast mijn parttime baan ben ik bezig met het schrijven van een boek. Een heel nieuwe uitdaging en een omvangrijk project waarvoor ik veel research doe. Onderweg zijn zal altijd bij mij blijven horen, maar nu wel op een wat gestructureerde manier.


"Man improves himself as he follows his path; if he stands still, waiting to improve before he makes a decision, he'll never move." (Paulo Coelho)


"If not now, when?" (Eckhart Tolle)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...